Vuokrausehdot

Tältä sivulta löydät autojemme vuokrausehdot. Tutustu ehtoihin huolellisesti ennen vuokrausta, ja jos sinulla on kysyttävää, voit aina ottaa yhteyttä meihin!

Vuokraajan vastuu vahingon sattuessa

Autossa on täyskasko-vakuutus, jonka omavastuu on 2000 euroa. Vahingon sattuessa vuokraaja on velvollinen korvaamaan autolle ja sen varusteille tapahtuneet vahingot omavastuun ylärajaan saakka vuokraamon valitseman korjaamon korjauskustannuslaskelman mukaan. Tuulilasin säröt, kiveniskut sekä halkemat ovat asiakkaan vastuulla. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan vahingon aiheuttamalta seisonta-ajalta seisontamaksun 60 euroa/vrk, kuitenkin enintään 7 vuorokaudelta. 

Mikäli vuokraaja vahingoittaa toisen henkilön ajoneuvoa, laskuttaa vuokraamo vuokraajaa toisen auton korjauskustannusten mukaan enintään liikennevakuutuksen omavastuun (2000 euroa) ylärajaan asti.

Jos autosta vuokra-aikana katoaa/varastetaan osia tai lisävarusteita, on vuokraaja korvausvastuullinen. Auton ollessa hetkeksikin pysäköitynä, on ovet lukittava. Vuokraamo ei ole vastuussa vuokraajan omaisuudesta vuokra-aikana.

Mikäli autolle aiheutuneet vahingot ovat seurausta vuokraajan tahallisesta, törkeästä tai rikollisesta toiminnasta, auton käyttämisestä alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena tai siitä, että vuokraaja on muutoin olennaisesti rikkonut tämän sopimuksen ehtoja, vuokraaja on velvollinen korvaamaan vuokraamolle vahingon kokonaisuudessaan ilman omavastuuta.

Vuokraaja on velvollinen maksamaan vuokra-aikana auton käyttämisestä aiheutuneet pysäköintivirhe- ym. maksut ja sakot kuten ylinopeussakko. Maksamattomista maksuista vuokraamo perii veloitettavan summan lisäksi 30 euron käsittelymaksun.

Vahinko- ja varkaustapauksissa vuokraajan on otettava heti yhteyttä vuokraamoon. Liikennevahingossa vuokraajan on aina otettava yhteyttä vuokraamoon sekä täytettävä vahinkoilmoitus, vahinkoilmoituskaavakkeita löytyy autosta. Syyllisyyden ollessa epäselvä tai henkilövahingon sattuessa, vuokraajan on otettava välittömästi yhteyttä myös poliisiin.

Auton siivous

Vuokrahintaan ei sisälly auton sisäsiivous. Mikäli vuokraaja ei ole hoitanut auton siivousta ennen palautusta, veloitetaan auton sisäsiivouksesta 100 euroa. Autossa tupakointi on ehdottomasti kiellettyä! Ellei tätä kieltoa noudateta, vuokraamolla on oikeus vaatia vuokraajalta 200 euron maksu sopimusrikosta.

Polttoaine

Polttoaine ei sisälly vuokrahintaan vaan vuokraaja sitoutuu täyttämään polttoainesäiliön ennen palautusta. Mikäli autoa ei palauteta tankattuna, vuokraamo veloittaa 50 euron tankkausmaksun sekä polttoaineen hinnan.

Jos vuokraaja virheellisesti tankkaa autoon muuta kuin vuokrasopimuksessa merkittyä polttoainetta, tankki tyhjennetään vuokraamon valitsemalla korjaamolla. Tyhjennyksestä aiheutuvat kaikki kulut sekä autolle mahdollisesti aiheutuneet vahingot veloitetaan vuokraajalta kokonaisuudessaan. Jos tankataan väärää polttoainetta, autoa ei missään nimessä saa käynnistää eikä ajaa, vaan asiasta tulee heti ilmoittaa vuokraamolle!

Auton luovutus- ja palautusehdot

Vuokraaja sitoutuu vastaanottamaan auton vuokraamolta sovittuna aikana sovitussa paikassa. Auto tulee noutaa 15min sisällä sovitusta luovutusajasta, mikäli myöhästyminen on yli 15min, niin perimme 10 euron lisäkulun. Vuokrauksen voi perua kuluitta viimeistään kahta (2) vuorokautta ennen vuokrauksen alkamista. Mikäli peruminen tapahtuu tämän jälkeen, on vuokraamolla oikeus veloittaa vuokraajalta puolet sovitusta vuokrahinnasta.

Vuokra-ajan päättyessä vuokraajan on palautettava auto vuokraamolle sovitun mukaisesti. Vuokraajan myöhästyessä ajoneuvon palautuksesta, on vuokraamoon oltava heti yhteydessä (katso ehdoista kohta Vuokra-aika). Jos vuokraaja jättää palauttamatta ajoneuvon vuokra-ajan päättyessä eikä ole ollut yhteydessä vuokraamoon, asiasta ilmoitetaan poliisille.

Vuokraamolla on oikeus olla luovuttamatta autoa vuokraajalle, jos ilmenee jokin asia joka estää vuokraajaa täyttämästä auton vuokraehtoja. Vuokraajan tulee esittää voimassaoleva ajokortti. Jos ajokorttia ei ole tai se ei ole voimassa, vuokraamo ei luovuta autoa vuokraajalle.

Vuokraamo voi myös vuokrata muiden omistamia autoja. Vahinkotilanteen sattuessa auton omistajalla/haltijalla on oikeus periä vuokralaiselta vakuutuksen omavastuu sekä seisonta-ajoista aiheutuvat kulut, tai osapuolet voivat sopia vahingon.

Vuokra-aika

Auton vuokra-aika alkaa siitä hetkestä kun vuokraaja vastaanottaa auton vuokraamolta, ja päättyy etukäteen sovittuna päättymisajankohtana. Vuokra-ajan laskutus tapahtuu etukäteen varatun ajan mukaisesti. Vuokraajalle ei makseta hyvitystä, vaikka auto palautettaisiin ennen vuokra-ajan päättymistä.

Jos etukäteen sovittu kilometrimäärä tai vuokra-aika ylittyy vuokraajalla, vuokraamo veloittaa 20 euroa jokaiselta alkavalta tunnilta, kuitenkin enintään 170 euroa jokaiselta vuorokaudelta. Kilometrien ylityksestä peritään 0.25 euroa/km.

Ajoneuvon käyttö

Vuokraaja sitoutuu vain itse kuljettamaan autoa. Autoa voi kuljettaa vuokraajan lisäksi toinenkin henkilö, kunhan toisesta kuljettajasta tehdään vuokraamon kanssa kirjallinen sopimus vuokrasopimuksen tekovaiheessa. Vuokraaja on velvollinen antamaan tiedon tämän sopimuksen sisällöstä toiselle kuljettajalle.

Auton käyttäminen lainvastaisiin tarkoituksiin, hinaukseen, kilpailuihin tai niiden harjoituksiin, ajo-opetukseen sekä jäällä ajamiseen virallisesti merkittyjen jääteiden ulkopuolella on kiellettyä.

Vuokraajan tulee autoa vastaanottaessa tarkistaa sen ulkoinen kunto mahdollisten vaurioiden syntyajankohtaa koskevien kiistojen ehkäisemiseksi.

Vuokraaja on vuokra-aikana velvollinen huolehtimaan auton normaaleista tarkistuksista, kuten esim. moottoriöljyn määrästä, jäähdyttimen nesteistä ja renkaiden ilmanpaineista yms.

Ajoneuvoa ei saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle ilman kirjallista lupaa.

Maksaminen

Vuokraamon hyväksymät maksuvälineet ovat luottokortti ja yhdistelmäkortti (Visa, MasterCard, American Express, Diners Club) sekä Visa Electron -kortti. Vuokramaksu tulee maksaa kokonaisuudessaan ennen auton luovutusta. Vuokraamolla on oikeus tarkastaa asiakkaan luottotiedot.

Sitoudun noudattamaan tämän vuokrasopimuksen ehtoja. Riita-asiat ratkaistaan sovittelemalla tai Oulun käräjäoikeudessa.

Sivun alkuun

Pidempi aikainen vuokraus? Kysy tarjous.

Voit kysyä sinulle sopivaa vuokra-ajankohtaa tai muuta askarruttavaa asiaa myös oheisella lomakkeella. Vastaamme kyselyysi mahdollisimman pian!

Pakettiauto 6m3
Pakettiauto 11m3
Pakettiauto 15m3
Pakettiauto 20m3
Omavastuun alennus 1000 euroon (25€/vrk)
Tuulilasivakuutus 0 euron omavastuulla (5€/vrk)
Haluan tarjouksen vapailla ajokilometreillä
Auton toimitus 15km säteellä toimipisteestämme arkisin klo 9-15 (15€)
Auton nouto 15km säteellä toimipisteestämme arkisin klo 9-15 (15€)
Nokkakärryt (5€/kpl/vrk)
Sidontaliina (1€/kpl/vrk)
Suojausviltti (1€/kpl/vrk)
Muuttolaatikko (0,13€/laatikko/vrk)
Sähköpostitse
Tekstiviestitse